Страница 1 от 1

Вмъкване на таблици и легенти......

Публикувано: 13 яну 2009, 12:51
от KolioMarinov
Добавена е възможност за работа с вмъкнати *.а файлове в графичния файл- Обекти-Вмъкнати обекти-Нов и редакция. Вмъкнатите обекти само се чертаят и не могат да се редактират директно. Реално те не да част от *.а файла, а се четат отделно и само се чертаят с основния файл. Може да им се задават следните настройки (Обекти-Вмъкнати обекти-Редакция);
- Видимост
- Прозрачност
- Залепване за рамката на чертежа - горе или долу, ляво или дясно.
Основното предназначение е за добавяне на разни таблици и легенди. Таблиците и легендите се правят в отделен файл и се добавят към чертежа. За сега двата файла се чертаят в един мащаб. При залепване на вмъкнатия файл се използва прозорецът му, който предварително трябва да е определен точно с функцията разширение. За да се редактира таблицата или легендата трябва да се редактира вмъкнатия *.а файл в друг прозорец и да се запази на диска. Програмата сама се усеща, че файлът на диска е променен и го зарежда отново.
Ако основния файл трябва да се "разкарва" по други компютри, вмъкнатите файлове трябва да да се копират и те.

Re: Вмъкване на таблици и легенти......

Публикувано: 11 фев 2010, 15:56
от geolav
Здравеите, искам да попитам за новият обект (Обекти-Вмъкнати обекти-Редакция) вмъкнатият.а фаил се създава отделно и попъпва и тогава се вмъква в основноят ли?

Re: Вмъкване на таблици и легенти......

Публикувано: 14 фев 2010, 19:32
от KolioMarinov
Да, но и после може да се редактира. Всъщност се пази само референция към файла, а не самия файл и всеки път се чете оригинала.